Specs type UR5                

Specs type UR10              

Flyer Universal Robots   

Flyer Gibas Automation  

Schroef applicaties met UR3

Plug en play, product contour camera voor nog flexibelere automatisering.

ROBOTIQ

 

 

UNIVERSAL ROBOTS

Universal Robots heeft op de robotmarkt een omwenteling teweeggebracht met haar vernieuwende robotarmen UR3, UR5 en UR10, die voorwerpen van resp. 3, 5 en 10 kilo kunnen hanteren. Het zijn flexibele, lichte en gebruiksvriendelijke industrierobots met 6 assen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven, die behoefte hebben aan een flexibele en effectieve automatisering met een snel rendement. De robots zijn eenvoudig te verplaatsen en vereisen door hun lichte gewicht geen robuuste ondergrond.

De robots worden geleverd met alles wat nodig is om ze te programmeren, zoals een controllerkast, een aanraakscherm en software. Door de unieke grafische interface op het aanraakscherm verloopt het programmeren uiterst makkelijk. Bovendien worden de robots geleverd met een elektrische interface die geschikt is voor de meeste industriesensoren en programmeerbare, logische controllers (PLC).

Geen eisen op het gebied van afscherming
De robotarmen van Universal Robots kunnen door alle technische medewerkers van productiebedrijven worden bediend. De robotarmen van Universal Robots mogen volgens de geldende regels zonder afscherming in bedrijf zijn.

Mobiele robotoplossing
Met een gewicht van resp. 11/18/25 kilo kunnen de UR3, UR5 en UR10 steeds verplaatst worden en in allerlei verschillende toepassingen gebruikt worden. Met de meegeleverde gebruiksvriendelijke software kunnen de robotarmen in zeer korte tijd voor nieuwe taken worden geprogrammeerd.

Geluidsarme en energiebesparende robots
In tegenstelling tot andere robots op de markt heeft de robotarm een zeer laag stroomverbruik. Bovendien maakt deze veel minder geluid dan grotere en duurdere robots.  

Gibas Automation is de officiële verdeler van Universal Robots voor de Benelux.

Lancering van de UR3 robot in 2015

  • Arm is belastbaar tot 3 kg.
  • Bereik tot 500 mm.

De ultraflexibele Universal Robots UR3 biedt een zeer grote nauwkeurigheid voor kleinere productieomgevingen.
De UR3 kan belastingen tot 3 kg moduleren, een meerwaarde voor wetenschappelijke, farmaceutische, landbouwkundige en elektronische en technologische faciliteiten. Taken waar de UR3 in uitblinkt: montage van kleine voorwerpen, lijmen, schroeven, gereedschap bedienen, solderen en spuiten.

Ontworpen voor omgevingen met een korter bewegingsbereik, de UR3 een bereik van 500 mm,  waardoor hij kan worden gebruikt in krappe ruimtes, een meerwaarde voor vrijwel elke productieomgeving. De UR3 beschikt ook over InfiniteSpin™ op de 6e as, waardoor u het kan gebruiken voor eenvoudige taken zonder extra gereedschap of apparatuur te moeten voorzien.

De Universal Robots UR3 is gemakkelijk te programmeren, snel op te stellen, is collaboratief en veilig en zoals de andere collaboratieve robots is de terugverdientijd van dit model een van de snelste van de hele industrie. 

De UR3 is gebouwd met dezelfde beproefde technologie als de UR5 en UR10-modellen.

 

een mozaik van toepassingen van de inzet van Universal Robots